sirokolevantes

sirokolevantes
Sirokolevantes
Μη κερδοσκοπικό Blog SIROKO LEVANTES. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά το Blog SIROKO LEVANTES.Σας παρέχει πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Η «Τελική Λύση» των Ναζί – Πώς εξοντώθηκαν εκατομμύρια Εβραίοι

 










Στις 20 Ιανουαρίου 1942 και ενώ ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, 15 ανώτατα στελέχη του ναζιστικού κόμματος και  μέλη της ναζιστικής κυβέρνησης αποφάσισαν, σε μία βίλα στο προάστιο Βάνζεε του Βερολίνου, την εφαρμογή του σχεδίου «Τελική Λύση στο Ζήτημα των Εβραίων» με στόχο τον αφανισμό των Εβραίων της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» της 29ης Μαρτίου 1979, «οι επιτελικοί των Ες – Ες, μελετούν την εξόντωση 11 εκατομμυρίων Εβραίων. Η τελική απόφαση  για να εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό παίρνεται στις 20 Ιανουαρίου, στη λεγόμενη “Διάσκεψη της Βάνζεε”»

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, 29.3.1979, Ιστορικό Αρχείο. Εξευτελισμός ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κρατούμενος του Άουσβιτς, που επιχείρησε να δραπετεύσει, οδηγείται στην Αγχόνη, υπό εύθυμη μουσική υπόκρουση

H αφετηρία της προσπάθειας εξόντωσης των Εβραίων πάντως είχε ξεκινήσει από τους Ναζί αρκετά χρόνια νωρίτερα.

«Ξεκινάει ουσιαστικά από το 1933. Αρχίζει από τους πρώτους νόμους, που διακηρύττουν την ανωτερότητα της άριας φυλής. Περνάει από την υποχρεωτική τοποθέτηση του σιωνιστικού άστρου στο πέτο των Εβραίων και το μποϋκοτάρισμα των εβραϊκών καταστημάτων και επιχειρήσεων…Και καταλήγει στις μαζικές συλλήψεις, τις εξευτελιστικές ταπεινώσεις, τα βασανιστήρια, τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των Εβραίων στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και στο κάψιμο τους στα κρεματόρια του Άουσβιτς, της Τρεμπλίνκα και των άλλων ομαδικών νεκροταφείων – στρατοπέδων, που οργάνωσαν μεθοδικά, συστηματικά, απόλυτα μελετημένα οι χιτλερικοί»

Η νύχτα των κρυστάλλων

Το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 1938 διοργανώνεται το πρώτο μαζικό πογκρόμ εναντίον των Εβραίων στη Γερμανία. Έμεινε στην Ιστορία ως «η νύχτα των κρυστάλλων» αφού στελέχη και οπαδή και των Ναζί κατέστρεψαν τις βιτρίνες εκατοντάδων εβραϊκών καταστημάτων. 

Την νύχτα εκείνη καταστράφηκαν 1.574 συναγωγές, πάνω από 7.000 εβραϊκά καταστήματα και 29 πολυκαταστήματα, ενώ 30.000 Εβραίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο αριθμός των γερμανοεβραίων που σκοτώθηκαν είναι ασαφής, με τα στοιχεία πάντως να μιλούν για 36 έως 200 νεκρούς.

To 1942, λίγες εβδομάδες μετά τη «Διάσκεψη της Βάνζεε» το σχέδιο «Τελική Λύση» μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή.

Εφαρμογή «Τελικής Λύσης»

«Στην 1 Μαρτίου, αρχίζει η εκτέλεση – Εβραίων στο στρατόπαιδο συγκέντρωσης Σομπιμπόρ. Ως τον Οκτώβριο του 1943, θα δολοφονηθούν εκεί 250.000 Εβραίοι.

»Στις 17 Μαρτίου, αρχίζουν οι εκτελέσεις στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέλτζεν. Ως το τέλος του 1942, θα δολοφονηθούν εκεί 600.000 Εβραίοι.

»Στις 26 Μαρτίου, εκτοπίζονται και άλλοι 60.000 Εβραίοι της Τσεχοσλοβακίας, στο Άουσβιτς και το Μάιντεκ. Την 1 Ιουνίου δημιουργείαι άλλο ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, στην Τρεμπλίνκα».

Το 1942 είναι η χρονιά θανάτου για τους Εβραίους της Πολωνίας.

«Στις 22 Ιουλίου αρχίζει η «επιχείρηση για την εκκαθάριση» του «γκέτο» της Βαρσοβίας. Ως το Σεπτέμβριο, 300.000 Εβραίοι της Πολωνίας μεταφέρονται στην Τρεμπλίνκα. Από τις 10 ως τις 29 Αυγούστου, έπειτα από την επιχείρηση για την εκκαθάριση του «γκέτο» του Λβωφ, 40.000 Εβραίοι μεταφέρονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να εξοντωθούν».

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα διαρκέσει για τρία περίπου ακόμα χρόνια.

Το σωτήριο τέλος

Τη νύχτα της 8ης προς την 9η Μαΐου 1945 ο Γερμανός στρατηγός Κάϊτελ, υπέγραψε στους συμμάχους την «Άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας».

Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 17 Ιανουαρίου 1945, το Άουσβιτς, ο τόπος θανάτου τουλάχιστον 1,1 εκατομμυρίου ανθρώπων εκκενώνεται. 

Η «Τελική Λύση» οδήγησε στον θάνατο πάνω από 6 εκατομμύρια ανθρώπους.


https://www.in.gr/