sirokolevantes

sirokolevantes
Sirokolevantes
Μη κερδοσκοπικό Blog SIROKO LEVANTES. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά το Blog SIROKO LEVANTES.Σας παρέχει πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μια «χαμένη γενιά» στην Ελλάδα



Την εκρηκτική άνοδο της ανεργίας στην Ελλάδα, με έμφαση εκείνη των νέων, καταγράφουν σε δημοσιεύματά τους γερμανόφωνες εφημερίδες, κάνοντας λόγο για μια «χαμένη γενιά» στην Ελλάδα.

 
Για τη «χαμένη γενιά της Ελλάδας» κάνει λόγο η ηλεκτρονική έκδοση του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου n-tv, υπογραμμίζοντας ότι «οι αριθμοί είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικοί: Σχεδόν τα δύο τρίτα των νέων κάτω των 24 ετών στην Ελλάδα δεν έχουν δουλειά. Η ανεργία ανεβαίνει σε ύψος ρεκόρ και στην Πορτογαλία. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) είναι θορυβημένη».
 
Από την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung στην ηλεκτρονική της έκδοση σημειώνει ότι «η ανεργία των νέων Ελλήνων γίνεται ολοένα πιο δραματική. Μόλις ένας στους τρεις έχει δουλειά αυτή την ώρα. Τα Ηνωμένα Έθνη βλέπουν μία ολόκληρη γενιά να κινδυνεύει. Ωστόσο η κυβέρνηση στην Αθήνα είναι αισιόδοξη».
 
Και η ιστοσελίδα της Frankfurter Rundschau κάνει λόγο για «γενιά των ανέργων» σχολιάζοντας ότι «οι προοπτικές για τους νέους Έλληνες γίνονται ολοένα δραματικότερες. (…) Τα κίνητρα πρόσληψης νέων δεν είχαν προφανώς κανένα αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση μείωσε, για παράδειγμα, τον κατώτατο μηνιαίο μισθό για τους εργαζόμενους κάτω των 25 στα 500 ευρώ για να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να απασχολούν νέους».
 
Τέλος η αυστριακή Die Presse γράφει  ότι «η είσοδος στον επαγγελματικό βίο είναι δύσκολη κυρίως στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας: Στην Ελλάδα και την Ισπανία περισσότεροι από ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι. Αν συνυπολογίζονταν στη στατιστική και όσοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την αναζήτηση εργασίας, τότε θα ήταν άνεργοι 13 εκ. νέοι αντί των 10,7 εκ. που είναι επισήμως δηλωμένοι, εκτιμά η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας».