sirokolevantes

sirokolevantes
Sirokolevantes
Μη κερδοσκοπικό Blog SIROKO LEVANTES. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά το Blog SIROKO LEVANTES.Σας παρέχει πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

NASA: Όλος ο πλανήτης θα επηρεαστεί από τον καπνό των πυρκαγιών στην Αυστραλία

NASA: Όλος ο πλανήτης θα επηρεαστεί από τον καπνό των πυρκαγιών στην Αυστραλία | tovima.gr

Όλο τον πλανήτη θα επηρεάσει ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία προειδοποιεί η NASA.

Συγκεκριμένα, η NASA δήλωσε ότι το νέφος καπνού από τις πυρκαγιές της Πρωτοχρονιάς είχε διασχίσει ήδη τη Νότια Αμερική, θολώνοντας τους ουρανούς εκεί και μετακινήθηκε φτάνοντας «στα μισά της γης» μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.
«Ο καπνός αναμένεται να κάνει τουλάχιστον έναν πλήρη κύκλο σε ολόκληρο τον πλανήτη», δήλωσε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος σύμφωνα με το BBC.
Αυτό μάλιστα είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο για το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αυστραλία.
A fleet of NASA satellites 🛰️ working together has been analyzing the aerosols and smoke from the massive fires burning in Australia.https://go.nasa.gov/2NavsuY 
136 people are talking about this

Οι καταιγίδες φωτιάς

Η NASA ανέφερε ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές ήταν τόσο μεγάλες που δημιούργησαν έναν «ασυνήθιστα μεγάλο» αριθμό pyrocumulonimbus φαινομένων, αναφερομένη στις λεγόμενες καταιγίδες της φωτιάς που προκάλεσε η πυρκαγιά.
Με τη σειρά τους οι «καταιγίδες φωτιάς» δημιούργησαν τα «μονοπάτια» που έστειλαν καπνό στην στρατόσφαιρα, με τα νέφη καπνού να φτάνουν σε ύψος ακόμη και τα 17,7χλμ.
«Όταν φτάσει στη στρατόσφαιρα, ο καπνός μπορεί να ταξιδέψει χιλιάδες μίλια από την πηγή του, επηρεάζοντας τις ατμοσφαιρικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε η NASA και πρόσθεσε ότι μελετά τις επιπτώσεις του καπνού σε αυτό το υψόμετρο.
Ο οργανισμός σημείωσε ότι ο καπνός είχε αλλάξει το χρώμα του ουρανού στη Νότια Αμερική και επηρέασε δραματικά τη Νέα Ζηλανδία, όπου «προκάλεσε σοβαρά προβλήματα ποιότητας του αέρα».
Μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, όπως το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη, η Καμπέρα και η Αδελαΐδα, έφτασαν σε επικίνδυνα επίπεδα ποιότητας ατμοσφαιρικού αέρα λόγω καπνού από κοντινές πυρκαγιές.
https://www.tovima.gr/