sirokolevantes

sirokolevantes
Sirokolevantes
Μη κερδοσκοπικό Blog SIROKO LEVANTES. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά το Blog SIROKO LEVANTES.Σας παρέχει πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Φόρος τιμής στον φιλέλληνα Μπερλιόζ

Φόρος τιμής στον φιλέλληνα Μπερλιόζ | in.gr

Ένα ξύλινο άλογο, ύψους 6 μέτρων και βάρους 3 τόνων είναι ο Δούρειος Ίππος που εθελοντές και μαστόροι κατασκεύασαν στη γενέτειρα του Έκτωρ Μπερλιόζ ως μία εμβληματική απεικόνιση του έργου «Τρώες».
Με αυτή τη φημισμένη όπερα του Γάλλου μουσουργού αρχίζει σήμερα το Φεστιβάλ Μπερλιόζ στη γενέτειρά του Λα Κοτ Σεν Αντρέ, κοντά στη Γκρενόμπλ.
«Ο Δούρειος Ίππος είναι ένα σύμβολο σημαντικό και θέλησα να συμμετέχουν οι πολίτες, γι αυτό και το εργοτάξιο ήταν ανοιχτό σε όλους τους εθελοντές», εξηγεί ο Μπρούνο Μεσινά, διευθυντής του Φεστιβάλ. Την Κυριακή οι εθελοντές θα τραβήξουν τον Δούρειο Ίππο ώστε να περάσει από το πάρκο Αλιβέτ, όπου υπάρχει αναπαράσταση τρωικού χωριού, για να τοποθετηθεί τελικά στο κάστρο της γαλλικής κωμόπολης.

Θαυμαστής του Λόρδου Βύρωνα

Παρ’ ότι θεωρείται ο πατριάρχης της γαλλικής ρομαντικής μουσικής, το ταλέντο του άργησε να εκτιμηθεί Σήμερα όμως ο Έκτωρ Μπερλιόζ έχει εισέλθει στο πάνθεον των μεγάλων μουσουργών. Αναγνωρίζεται ως πρωτοπόρος εμπνευστής του θεάματος με τη διάσταση που δίνει στις όπερες του: Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Φανταστική Συμφωνία, Ρέκβιεμ, Τρώες.
«Επινόησε το Χόλλυγουντ πριν το Χόλλυγουντ» λέει ο Μπρουνο Μεσινά. Φιλέλληνας, φανατικός θαυμαστής του Λόρδου Βύρωνα, ο Έκτωρ Μπερλιόζ ήταν υπέρμαχος της Επανάστασης του ‘21, για την οποία μάλιστα συνέθεσε το 1826 την «Ηρωική σκηνή από την Ελληνική Επανάσταση».
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
https://www.in.gr