Όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν να πουν τα καλύτερα γι΄αυτόν το μεζέ που συνοδεύει άριστα το ουζάκι. Όμως για να παρασκευαστεί αυτό το ντόπιο έδεσμα υπάρχει αρκετή προεργασία και προπάντων μεράκι. Είναι αυτό που λένε ότι σε ό,τι φτιάχνεις αν δεν το κάνεις με μεράκι, αγάπη και καλή διάθεση, το αποτέλεσμα δεν θα σε δικαιώσει.
Στο μικρό βίντεο που «αλιεύσαμε» στο youtube, βλέπουμε τη θεια Βανθούλα (Ευανθία Μάντζαρη) που καθώς παστώνει τη μαρίδα μας δίνει και τα «φώτα» της.
Να σημειώσουμε ότι η σαρδέλα στου Κολόμπου βγαίνει συνήθως όταν έχει αγριοκαίρι, μαΐστρο μέχρι γρέγο λεβάντε. Τα παλιά τα χρόνια βγαίνανε πολλές βάρκες για το ψάρεμα της σαρδέλας και η μεταφορά της από το λιμάνι (στην Ελιά τότε) γινόταν από τις γυναίκες με μαστέλους στα κεφάλια.
http://meganisinews.eu/