sirokolevantes

sirokolevantes
Sirokolevantes
Μη κερδοσκοπικό Blog SIROKO LEVANTES. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά το Blog SIROKO LEVANTES.Σας παρέχει πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πότε παχαίνει ο καφές



Η κατανάλωση άνω των πέντε φλιτζανιών καφέ ημερησίως ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους ή να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας.

Προηγούμενες μελέτες υποστήριζαν ότι η συντηρητική κατανάλωση καφέ συμβάλλει στην απώλεια βάρους και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, ωστόσο η νέα μελέτη εισηγείται ότι η αυξημένη κατανάλωση φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μελέτης τους, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικόAgricultural and Food Chemistry, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι  η υπερκατανάλωση ορισμένων πολυφαινολών του καφέ, οι οποίες ονομάζονταιχλωρογενικό οξύ (CGA), εμποδίζουν την απώλεια βάρους και προκαλούν ινσουλινοαντίσταση.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες χορήγησαν διαφορετικές ποσότητες χλωρογενικού οξέως σε παχύσαρκα ποντίκια.
Τα ποντίκια που στα οποία χορηγούνται δόσεις που αντιστοιχούν σε πέντε με έξι φλιτζάνια καφέ παρουσίασαν κατακράτηση λίπους στο εσωτερικό των κυττάρων, αλλά και αντοχή στην ινσουλίνη, κατάσταση που εκδηλώνεται πριν τον διαβήτη.
«Μελετήσαμε τις ιδιότητες των πολυφαινολών και συγκεκριμένα του χλωρογενικού οξέως, που βρίσκεται με αφθονία στον καφέ, στο τσάι, καθώς και σε φρούτα, μεταξύ των οποίων τα δαμάσκηνα», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Kevin Croft.
«Το χλωρογενικό οξύ ήταν γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, καθώς αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη συσσώρευση λίπους. Ωστόσο αυτή η έρευνα απέδειξε ότι το χλωρογενικό οξύ έχει αντίθετα αποτελέσματα σε δόσεις που αντιστοιχούν σε πέντε με έξι φλιτζάνια καφέ ημερησίως», τόνισε από την πλευρά του ο Vance Matthews από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας.
econews