sirokolevantes

sirokolevantes
Sirokolevantes
Μη κερδοσκοπικό Blog SIROKO LEVANTES. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά το Blog SIROKO LEVANTES.Σας παρέχει πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Δημοτική Κίνηση Γαλάτσι ο Τόπος μου:Οι μαθητές, οι νέοι και οι νέες της πόλης αξίζουν μια καλύτερη αντιμετώπιση, αξίζουν ένα καλύτερο αύριο…


Σε μια χώρα που καταδικάζει τους νέους στην ανεργία, την αβεβαιότητα, στην απόγνωση και τους στρέφει στην αναγκαστική ξενιτιά…

Σε ένα Δήμο που για δεκαετίες αδιαφορεί για την κατάσταση των σχολείων και των χώρων που ζουν και σπουδάζουν οι νέοι του τόπου μας…
Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τα ψέματα, τις υποσχέσεις, τη συγκάλυψη των ευθυνών, την αδιαφορία.
Οι μαθητές, οι νέοι και οι νέες της πόλης αξίζουν μια καλύτερη αντιμετώπιση, αξίζουν ένα καλύτερο αύριο… Σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική κοινότητα ας δώσουμε λύσεις τώρα!
Μαθητές: Οι πιο αδικημένοι πολίτες
Τα προβλήματα των σχολείων δεν παρουσιάστηκαν ξαφνικά. Η εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών είναι χρόνια. Διαχρονικές είναι και οι ευθύνες των διοικήσεων του Δήμου που για δεκαετίες εγκατέλειψαν τα σχολεία, και όλες τις υποδομές της πόλης, στη γήρανση και την υποβάθμιση.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η χρόνια εγκατάλειψη έχει οδηγήσει, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, σε σοβαρές ζημιές στα δομικά συστατικά των σχολικών υποδομών. Για παράδειγμα, η διάβρωση των μονώσεων δημιουργεί υγρασίες που επηρεάζουν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και διαβρώνουν τον οπλισμό (σίδερα) των φερόντων οργανισμών. Κολώνες και δοκοί στήριξης, πλάκες μπετόν μεταξύ των ορόφων παρουσιάζουν σημεία υποβάθμισης. Οι υδραυλικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν και αυτές σοβαρά προβλήματα. Οι τουαλέτες ορισμένων συγκροτημάτων έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλες για την υγεία των παιδιών μας.
Και η διοίκηση του Δήμου σιωπά. Σιωπά και κρύβεται πίσω από τις, υπαρκτές, ευθύνες των προκατόχων της…
Τα προβλήματα πια των σχολείων δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν επιφανειακά. Δεν αρκεί ένα βάψιμο, ένα επιφανειακό σοβάτισμα, ένα γκράφιτι που τάχα ομορφαίνει το χώρο. Δεν αρκούν οι «πυροσβεστικές» επεμβάσεις σε υποδομές, εκπαιδευτικούς και γονείς που συγκαλύπτουν τα προβλήματα.
Το μέγεθος και η έκταση των ζημιών πρέπει πια να αντιμετωπισθεί από ειδικούς με σοβαρότητα και σχέδιο. Απαιτούνται μελέτες, ιεραρχήσεις και έργα άμεσης αντιμετώπισης.
Χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αυτό που στην πραγματικότητα διακυβεύεται είναι η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας,
Υπάρχουν άμεσες λύσεις…
Τα προβλήματα των σχολείων δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο μιας στείρας και ανούσιας προεκλογικής αντιπαράθεσης.
Τα προβλήματα των σχολείων δεν περιμένουν προεκλογικές ή μετεκλογικές περιόδους να λυθούν.
Προτείνουμε:
• Άμεση και ριζική τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2019 και του Προϋπολογισμού του Δήμου ώστε να χρηματοδοτηθούν άμεσα και εκ του πλεονάσματος οι άμεσες ανάγκες των σχολείων που τα καθιστούν επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών μας.

• Άμεση ενεργοποίηση της Τεχνικής Υπηρεσίας ώστε να καταγράψει τις ζημιές και να εισηγηθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Ιδιαίτερα επισημαίνουμε και ζητούμε να δοθεί βάρος.
1. Στη μελέτη της έκτασης των ζημιών και την άμεση αντιμετώπιση τους που αφορούν τους φέροντες οργανισμούς ( κολώνες, δοκούς στήριξης, πλάκες κλπ) των κτηρίων.
2. Μελέτη πυροπροστασίας και οδών διαφυγής των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα.
3. Μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό έλεγχο των εγκαταστάσεων και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων διάβρωσης τους από υγρασίες.
4. Μελέτη και άμεση αποκατάσταση των μονώσεων των ταρατσών καθώς παρουσιάζονται εκτεταμένα προβλήματα υγρασιών.
5. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με αίθουσες διδασκαλίας που στερούνται φυσικού φωτισμού και αερισμού γεγονός που τις καθιστά επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών.
Στο βαθμό που, έστω και την ύστατη ώρα, επιδειχθεί η στοιχειώδης ευαισθησία της Διοίκησης για την ουσιαστική και σε βάθος αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ομόφωνη απόφαση πολιτικής κάλυψης της Διοίκησης στην περίπτωση που οι αναγκαίες εργασίες εκτελεσθούν χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις ( άδειες, ελλιπείς φάκελοι κλπ).

Δημοτική Κίνηση Γαλάτσι ο Τόπος μου.
https://galatsiotoposmou.wordpress.com/ τηλ.2102929418
Λυσίου και Γαλακήδων 11 Γαλάτσι